Omvandla ett foto till en tavla


Har man ett riktigt fint foto hemma som man själv eller någon annan har tagit kan det vara käckt att omvandla bilden till en tavla och hänga upp den som dekoration i hemmet. Alternativet är att fotot ligger nedpackat i en låda någonstans och då inte riktigt får komma till sin rätt. Det är ett dessutom ett kreativt sätt att inreda hemmet på, samtidigt som tavlan blir unik av sitt slag. Processen är enkel att utföra och går dessutom att ordna via internet.

Från bild till tavla

Om du länge känt att du haft ett fint foto som länge legat undangömt och som du egentligen hade velat visa upp i ditt hem, finns nu bra möjligheter till detta. En rad kapabla företag erbjuder nämligen en tjänst där de hjälper till att omvandla ditt favoritfoto till en riktig tavla. Dessa brukar kallas canvastavlor och tillverkas i äkta bomull, med en skyddande lackering, för att öka hållbarheten och minska de skador som kan uppkomma i samband med UV-ljus, repor och smuts. Dessutom är det vanligt att tavlorna levereras inramade, vilket då gör det enkelt för dig som kund då du direkt kan hänga upp dem på väggen.

För att öka kvaliteten tillverkas de allra flesta canvastavlorna manuellt och ramarna är ofta gjorda i furu. Detta beror på att det är det träslag som bäst tål klimatet i norra Europa. På sajten som vi länkat till kan man välja mellan två olika typer av furuslag, ett mörkare och ett ljusare, beroende på vad man gillar bäst. Efter det att en beställning har lagts tar det sedan ungefär fyra veckodagar för canvastavlan att komma hem till dig, men under särskilda omständigheter kan processen påskyndas.

På sajten finns olika mått på tavlor som vanligtvis används, men du kan själv bestämma dig för en annan storlek om det är att föredra.

Häng tavlan på rätt sätt

När du fått hem din canvastavla inramad och klar är det bara att bestämma dig för var någonstans den ska sitta. Ett tips är att skapa en fin tavelvägg. På nätet kan du hitta olika modeller för hur man kan hänga upp sina tavlor, beroende på vad det är man vill framhäva.

Slutligen kan ett tips vara att ge bort ett egentaget foto som en canvastavla till någon i födelsedagspresent eller julklapp. Det är en annorlunda present som troligtvis kommer att uppskattas mycket.