Lagra dina bilder på ett säkert sätt

Vi fotograferar allt mer tack vare vår mobila telefoner. Än har de en bit kvar att leverera högupplösta bilder men många av våra minnen hamnar i mobilkameran och lagrars oftast enbart i mobilen. Det gäller att lagra dina bilder på ett säkert sätt och det finns flera varianter som vi tänkte presentera i denna artikel.

Extern lagring

Att införskaffa någon form av externa hårddiskar där man kan spara ner sina bilder är alltid en fördel. Det finns en del varianter att välja bland och vilken man väljer är inte det viktigaste utan att man väljer något är det viktigaste. Skapa ett bibliotek på din lagringsenhet som gör det enkelt att hitta dina bilder i ett senare skede. År och månad kan vara bra att börja med när du skapar en mapp dit du kopierar dina bilder. Man kan tycka att man får mer kontroll över sina bilder med externa hårddiskar och håller man på med redigering av bilder så är det denna lagring som du ska använda dig av.

Lagring i molnet

Det finns idag möjligheter att lagra media i molnet, Apple har sin iCloud där hela telefonen synkroniseras konstant med det lagringsutrymme som finns och dina bilder hamnar i ett bibliotek. Detta är ett av de enklare sätten att veta att bilder inte förloras vid en krasch av telefon. Även Google har ett bra verktyg för hantering av bilder och där kan du också synkronisera din telefon oavsett om du har en iPhone eller Android. Det är ett bra sätt att göra back-up på sina bilder från mobiltelefonerna.