Fotoredigering på mobilen

Eftersom mobilen finns med vid många fototillfällen, kan det vara bra att lära sig hur man kan ta bra bilder och förbättra de man tagit. Här kan man ta någon av de många apparna som finns på marknaden, till hjälp.

En del appar arbetar med både redan tagna bilder och under tiden man fotar. Det finns många olika filter man kan applicera på fotot, som kan trolla med bilden så att det får en helt annan känsla än det faktiskt har från början.

Det kan kännas som att man använder magi på vissa bilder med dessa filter och finesser som en del appar har. Till och med försköningsfilter finns, som slätar ut, tar bort skönhetsfel och låter dig byta ögonfärg och så vidare.

Möjligheterna för att redigera foton på mobilen är riktigt bra idag och tekniken har utvecklats både inom redigering som de kameror som mobilerna utrustas med idag. Kombinationen gör det möjligt att ta foton som gör sig riktigt bra i större format än på den lilla skärmen.

Det finns många finesser man kan leka med när det gäller appar. Som till exempel kan man få ett fotografi att se ut som en målning, man kan framhäva vissa delar i bilden, ge struktur, ändra färger och lägga på detaljer.