Användning av bilder på spelsajter


Bilder är något som idag används överallt för att förmedla diverse budskap tack vare att det med hjälp av datorer och internet har blivit så enkelt. I en tidning eller blogg kan bilderna användas för att förmedla artikelns syfte, i en annons kan det vara för att förmedla produktens värde. För att titta på vad syftet med bildanvändningen kan vara ska vi i denna artikeln gå igenom hur digitala bilder används på en typ av sajter, spelhemsidor. 

På denna hemsidan kan vi för det första se hur man i sidhuvudet använder en illustration som tagit inspiration från gamla spel för att förmedla sidans syfte. I detta fallet ser det ut som ett plattformsspel i så kallad pixelgrafik.  Om vi går lite längre ner på sidan så ser vi ett andra användningsområde för bilderna. I detta fallet är bilderna tagna direkt från spelet och används för att illustrera vilket spel som gömmer sig bakom länken. Här väljs bilder som på ett bra sätt visar spelets grafik samt vilken typ av spel det är.

På pokersidor kan vi se hur bilder används för att visa upp hobbyn och förmedla kulturen som omringar den. Detta betyder ofta att bilderna visar pokerspelare runt fysiska pokerbord, även om sidan huvudsakligen fokuserar på onlinepoker. Dessa bilder är helt enkelt bättre på att förmedla den relevanta känslan.

Så kallade infographics är en typ av bild där man blandar informationen med beskrivande illustrationer. Detta gör det möjligt att förmedla mycket tung information på ett enkelt och lättsmält sätt. Detta exemplet visar en stor mängd olika sätt som spelande förbättrar din hälsa.